Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 23 nov 2017 09:13 

Foodtruck deelt hapjes met rundvlees uit aan bezoekers van de vakbeurs Horeca Expo in Gent.


Horeca Expo ( 19 – 23 nov) is het jaarlijkse treffen van de Belgische horecawereld in Flanders Expo Gent. Toeleveranciers allerhande prijzen er hun nieuwste producten aan. Daarnaast zijn er lezingen, culinaire wedstrijden, jaarvergaderingen van vakorganisaties en nog zoveel meer.
Vijf dagen lang zijn alle hallen van Flanders Expo gehuld in een nevel van etensgeuren, dranken en gefrituurde waren.

In Hal 7 heeft VLAM voor de gelegenheid een foodtruck met rundvlees van bij ons mogen neerzetten.

Het team van Kookeiland, aangevoerd door acteur en hobbykok Peter Van Asbroeck, presenteerde er 3 verschillende hapjes met rundvlees: mini-saté, rundsfilet met zoete aardappel en een taco met rundsgehakt. Op deze wijze was VLAM nadrukkelijk aanwezig met kwaliteitsrundvlees van bij ons. Naast de kok van dienst zorgen ook verschillende Vlaamse rundveehouders elke dag voor tekst en uitleg bij het product. Zo kunnen de rundveehouders hun verhaal vertellen en ingaan op de manier waarop runderen worden gehouden, eventuele vragen over voeding, dierenwelzijn en kalving beantwoorden.

De ervaring was bijzonder positief. ‘Op deze beurs zien we hoe zeker buitenlandse aanbieders hun verse en verwerkte producten aanbieden en daar veel belangstelling voor krijgen, terwijl onze eigen producten hier zeker ook hun forum verdienen’, zegt Frans De Wachter, algemeen-directeur VLAM bij zijn bezoek aan de beurs. De Wachter was samen met minister Joke Schauvliege present voor de finale van de receptenwedstrijd ‘Viskok van het jaar’ van VLAM, maar bezocht ook de foodtruck samen met de Minister. 

‘Het is goed om de landbouwer én de kok aan het woord te laten. Zij brengen elk op hun manier een verhaal over het rundvlees van bij ons en naar ik verneem, slaat dit verhaal goed aan bij het publiek.’



  Nieuwsflash
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer
 
 
15 nieuwe Bib Gourmand restaurants in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2025Lees meer
 
 
Leden vakjury PotatoEurope 2025 Innovation Award bekend Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum verzamelaanvraag nadert snel Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur stijgt naar hoogste niveau sinds 2017 Lees meer
 
 
Verzamelaanvraag 2025 en impact van het gewijzigd MestdecreetLees meer
 
 
Erkenning overstroming van 2-5 januari 2024 als ramp Lees meer