|
27 mrt 2018 |
17:06 |
|
Nestlé lanceert eerste product met gestructureerde suikers
Nestlé komt met Milkybar Wowsomes op de markt, het eerste chocoladeproduct waarin de nieuwe 'gestructureerde suiker' van het concern is toegepast.
|
Dankzij de innovatie bevat het product 30% minder suiker in vergelijking met vergelijkbare chocoladerepen. Milkybar Wowsomes wordt de komende weken geïntroduceerd in winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Wanneer de gestructureerde suiker-innovatie in een Nederlands Nestlé-product wordt toegepast, is nog niet bekend.
Wetenschappers van Nestlé hebben de structuur van suiker veranderd door uitsluitend natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Ze creëerden een luchtige, poreuze suiker, die sneller in de mond oplost. Daardoor neemt iemand dezelfde zoetigheid waar als bij producten met conventionele suikers, terwijl hij minder suiker consumeert.
Nestlé kondigde de wetenschappelijke doorbraak van de gestructureerde suiker in 2016 voor het eerst aan. Teams van de voedingsmiddelenproducent in Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië hadden iets meer dan een jaar nodig om van de 'gestructureerde suiker'-innovatie een nieuw product te maken. Milkybar bleek geschikt voor de toepassing van de innovatie. Nestlé heeft de suikerreductie in de nieuwe chocoladereep bereikt door uitsluitend gebruik te maken van natuurlijke ingrediënten. Daarnaast bevat de reep geen zoetstoffen. Het product heeft melk als belangrijkste ingrediënt, bevat havergranen en veel vezels.
|
|
|
|