Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 16 mei 2018 10:50 

Gluten- en lactosevrij genieten met Amusefoods


Vorig jaar richtten Arne Trybou en zijn vriendin Margaux Couvreur Amusefoods te Ieper-Gistel op.
Het koppel brengt lekker ambachtelijke gevulde kroketjes op de markt en … glutenvrij.

Bestanden beschikbaar voor download:
Flyer (5254.6 Kb)

De keuze om glutenvrij te produceren vloeide voort uit het feit dat enkele van hun vrienden kampen met een intolerantie en allergie. Arne en Margaux kennen dus maar al te goed de ongemakken die daarmee gepaard gaan en vulden met hun producten dit gat in de markt: ambachtelijke kaas-, kip- en garnaalkroketten (zie flyer).

In de toekomst zal het gamma uitgebreid worden met:

  • viskroketjes: o.a. zalm, catch of the day, kreeft,...
  • vleeskroketjes: o.a. varkenswangetjes, ham, ...
  • groentekroketjes: verse en/of verloren groenten rechtstreeks van het veld. De familie Trybou baat nl. een groot groente- en tuinbouwbedrijf uit in de streek.

Het atelier waar al dit lekkers bereid wordt, is gelegen in Gistel in samenwerking met een traiteur/marktkramer.

Momenteel is de kleinhandel, zoals slagerijen en speciaalzaken, de grote afnemer. De focus zal in de toekomst gericht zijn op retail en export.

Enkele verkoops- en degustatie adresjes zijn 't Fruitwinkeltje in Staden, Slagerij Lies en Dries in Staden, Traindevie in Gent, Horeca Totaal in Brugge, … .

Aankopen kan via https://nl.ulule.com/amusefoods/

Laat je verleiden en geniet!

https://www.facebook.com/Amusefoods/
Arne is bereikbaar op: (+32)474/48.89.06
arne@amusefoods.be



  Nieuwsflash
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer
 
 
15 nieuwe Bib Gourmand restaurants in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2025Lees meer
 
 
Leden vakjury PotatoEurope 2025 Innovation Award bekend Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum verzamelaanvraag nadert snel Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur stijgt naar hoogste niveau sinds 2017 Lees meer
 
 
Verzamelaanvraag 2025 en impact van het gewijzigd MestdecreetLees meer
 
 
Erkenning overstroming van 2-5 januari 2024 als ramp Lees meer