Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 07 nov 2018 16:52 

Wie wordt Viskok van het Jaar 2019?



Welke professionele kok heeft het lekkerste en origineelste gerecht met zeeduivel, de Vis van het Jaar 2018, op zijn kaart staan? We komen het te weten op maandag 19 november in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Gent. Vijf finalisten nemen het live tegen elkaar op vanaf 13 u.

Zeeduivel, Vis van het Jaar 2018
VLAM koos samen met de Vlaamse visserijsector voor zeeduivel als Vis van het Jaar 2018. Zeeduivel is een relatief ‘onbekende’ vis bij de Vlaming. Hij wordt het ganse jaar op regelmatige basis aangevoerd als bijvangst van tong en pladijs. Het is een stevige vis zonder graten met een zachte, zoete smaak die je op allerlei manieren kan klaarmaken: op de barbecue, in stoofpotjes of ook in vissoepen.

De wedstrijd
De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys, maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en zullen op 19 november live in de demonstratiekeuken van Horeca Expo naar de titel van ‘Viskok van het Jaar 2019’ dingen.

Laureaten
Ayrton Verhaegen, restaurant Kelderman in Aalst

Gilles Pauwels, Bistro Julien in Lovendegem

Sander Verdegem, restaurant Patrick Devos in Brugge

Xander Verzelen, restaurant L’Improviste By David Selen in Waregem

Michael Vanderhaeghe, Hostellerie Saint Nicolas in  Elverdinge-Ieper

De winnaars van de vorige edities
Viskok 2018
Stijn Devreese, restaurant Benoit en Bernard Dewitte in Ouwegem

Viskok 2017 Sam Van Houcke, restaurant Onder de Toren in Hansbeke

Viskok 2016 Rob Stevens, D’Oude Pastorie in Lochristi

Viskok 2015 Jonathan Oliver, restaurant De Jonkman in Brugge

Viskok 2014 Ivan Menten, restaurant Lèche plat in Arendonk

Viskok 2013 Dean Masschelein, restaurant Boury in Roeselare

Prijzen
De winnaar van de wedstrijd gaat naar huis met de 'Viskok van het Jaar'-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van € 750, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem.

De laureaten ontvangen elk: een 'Viskok van het Jaar'-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge. 

Praktisch
De wedstrijdfinale ‘Viskok van het Jaar 2019’ vindt plaats tijdens de vakbeurs Horeca Expo op Flanders Expo in Gent, meer bepaald in de demonstratiekeuken aan de ingang van hall 8.

De finalisten gaan aan het werk vanaf 13u. De degustatie door de vakjury start om 14.45 u. De proclamatie vindt plaats om 16u. Aansluitend wordt een receptie aangeboden.



  Nieuwsflash
 
PAS-referentie 2030 Lees meer
 
 
Restaurant Léa Linster en Maison Colette bekroond met twee Sterren in de MICHELIN Gids België en LuxLees meer
 
 
Waterbeleid Vlaanderen: droogte, overtromingsgevoelige gebieden, Lees meer
 
 
Verkenning kansrijke exportmarkten voor dierlijke mest NLLees meer
 
 
15 nieuwe Bib Gourmand restaurants in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2025Lees meer
 
 
Leden vakjury PotatoEurope 2025 Innovation Award bekend Lees meer
 
 
Uiterste indieningsdatum verzamelaanvraag nadert snel Lees meer
 
 
Landbouwconjunctuur stijgt naar hoogste niveau sinds 2017 Lees meer
 
 
Verzamelaanvraag 2025 en impact van het gewijzigd MestdecreetLees meer
 
 
Erkenning overstroming van 2-5 januari 2024 als ramp Lees meer