Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 03 okt 2019 12:52 

Nieuwe productiesite voor Mydibel


De Service Public de Wallonie heeft een bouwvergunning toegekend voor “Mydibel Fresh”, de nieuwe productiesite van Mydibel in Moeskroen. De bouw van Mydibel Fresh kadert in Mydibel’s strategie van duurzame ontwikkeling. De nieuwe fabriek zal klaar zijn tegen de herfst van 2020 en zal voor 70 voltijdse arbeidsplaatsen zorgen.

Na overleg met de Stad Moeskroen, heeft de SPW op 2 juli j.l. groen licht gegeven voor de bouw van Mydibel Fresh. Deze nieuwe fabriek zal operationeel zijn tegen de herfst van 2020 en zal verse voorgebakken frieten produceren. De nieuwe productiesite wordt gebouwd naast Gramybel dat gedehydrateerde aardappelproducten (granulaten en vlokken) produceert, op de site Anne Franck straat in Moeskroen.
 
Voor dit project heeft Mydibel ervoor gekozen een partnership aan te gaan met de Société Régionale d’Investissement de Wallonie. Met deze investering rekent het bedrijf erop beter te kunnen inspelen op de vraag van haar huidige en toekomstige klanten die mogen blijven rekenen op kwalitatief hoogstaande producten en een uitstekende dienstverlening.
 
“In deze sector in volle ontwikkeling is het voor Mydibel een must om de vraag van haar klanten en hun markten te volgen. Het bedrijf heeft een familiecharter dat voorschrijft dat er blijvend moet geïnvesteerd worden in de lokale economie.”, onderlijnt Marc Van Herreweghe, de CEO van Mydibel.

"Voor de constructie van het nieuwe gebouw zal men inderdaad zoveel mogelijk beroep doen op lokale en regionale (onder)aannemers om zo een maximale toegevoegde waarde te creëren op lokaal niveau." De nieuwe fabriek zal zorgen voor 70 voltijdse jobs. De aanwerving en de opleiding van de nieuwe arbeiders en bedienden zal één van de prioriteiten zijn de komende maanden.
 
Mydibel blijft zich verder ontwikkelen binnen een kader van duurzaam ondernemerschap in een circulaire economie. Opnieuw wordt er een duidelijke keuze gemaakt voor een vermindering van de ecologische voetafdruk: een productieproces met respect voor het milieu, shared services en een duurzame aardappelteelt.
 
In Mydibel gaat niets verloren. Alle nevenstromen van het productieproces worden gerecupereerd waardoor het bedrijf in 90% van haar eigen energiebehoefte voorziet. Het digestaat van het biovergistingsproces, Myfert genaamd, wordt verwerkt tot een organische meststof die de landbouwers verspreiden op hun velden.
 
Bovendien is er een nauwe samenwerking gecreëerd tussen de omwonenden en het management door het opzetten van een werkgroep. Dit om te kunnen inspelen op de reacties en bezorgdheden van de buren.



  Nieuwsflash
 
INTERPOM 2024Lees meer
 
 
Attert is de rijkste gemeente en Sint-Joost-ten-Node de armste in 2022 Lees meer
 
 
Diepgronder staat niet garant voor goede bodemstructuur Lees meer
 
 
Beleids- en begrotingstoelichting Omgeving. Begroting 2025Lees meer
 
 
Beleids- en begrotingstoelichting Landbouw en Tuinbouw Begroting 2025 Lees meer
 
 
Ontdek de voordelen van GLB-steunmaatregelen voor jouw teeltplan 2025 Lees meer
 
 
Plantenwortels veranderen hun groeipatroon tijdens de ‘puberteit’ Lees meer
 
 
Extremer weerLees meer
 
 
Opnieuw recorduitstoot CO˛Lees meer
 
 
Gezond en duurzaam voedsel voor de toekomstLees meer
 
 
Statuut gemeentelijke schattingscommissies Lees meer
 
 
Impact noodweer Spanje op de Vlaamse prijsevolutie groenten en fruitLees meer
 
 
Landbouw in 2024: minder wintergewassen door hevige regen Lees meer