Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 31 jan 2024 09:42 

Europese crisissteun voor Vlaamse appeltelers,


Uitbetaling Europese crisissteun voor Vlaamse appeltelers, biologische vlees- en pluimveehouders en producenten van geitenmelk

Begin deze week betaalt het Agentschap Landbouw en Zeevisserij 906.242 euro uit aan de Vlaamse appeltelers en 906.242 euro aan de biologische vlees- en pluimveehouders en producenten van geitenmelk. Voor de begunstigden zijn deze betalingen mogelijk pas enkele dagen later zichtbaar op hun bankrekening.

Appeltelers ontvangen crisisteun als ze in het referentiejaar 2023 minstens over 1 ha appelbomen beschikken en GLB actieve landbouwer zijn. Voor de eerste 8 hectare appelbomen ontvangt elke begunstigde 300 euro per hectare en voor de resterende oppervlakte ontvangt elke begunstigde 121 euro per ha.

Biologische vlees- en pluimveehouders ontvangen crisissteun als ze gedurende 2022 minstens vijf stuks rundvee of tien varkens of twintig schapen of geiten of vijftig kippen hielden en GLB actieve landbouwer zijn. Producenten van geitenmelk komen in aanmerking als ze gedurende 2022 minstens vijftig geiten hielden en GLB actieve landbouwer zijn. Het bedrag van de crisissteun is afhankelijk van de grootte van het bedrijf. De grootte van het bedrijf wordt vastgesteld op basis van de gemiddelde veebezetting omgezet naar het aantal grootvee-eenheden gedurende het jaar 2022. Bedrijven met minder dan tien grootvee-eenheden ontvangen een bedrag van 1.333,69 euro. Bedrijven met tien of meer, maar minder dan zeventig grootvee-eenheden ontvangen een bedrag van 3.334,22 euro. Bedrijven met zeventig of meer grootvee-eenheden ontvangen een bedrag van 6.668,44 euro.

Voor de uitbetaling van de crisissteun baseert het Agentschap Landbouw en Zeevisserij zich op gegevens uit zijn eigen databank, waardoor de landbouwers die in aanmerking komen voor deze crisissteun, geen aanvraag moesten indienen.

 


  Nieuwsflash
 
INTERPOM 2024Lees meer
 
 
Attert is de rijkste gemeente en Sint-Joost-ten-Node de armste in 2022 Lees meer
 
 
Diepgronder staat niet garant voor goede bodemstructuur Lees meer
 
 
Beleids- en begrotingstoelichting Omgeving. Begroting 2025Lees meer
 
 
Beleids- en begrotingstoelichting Landbouw en Tuinbouw Begroting 2025 Lees meer
 
 
Ontdek de voordelen van GLB-steunmaatregelen voor jouw teeltplan 2025 Lees meer
 
 
Plantenwortels veranderen hun groeipatroon tijdens de ‘puberteit’ Lees meer
 
 
Extremer weerLees meer
 
 
Opnieuw recorduitstoot CO˛Lees meer
 
 
Gezond en duurzaam voedsel voor de toekomstLees meer
 
 
Statuut gemeentelijke schattingscommissies Lees meer
 
 
Impact noodweer Spanje op de Vlaamse prijsevolutie groenten en fruitLees meer
 
 
Landbouw in 2024: minder wintergewassen door hevige regen Lees meer